Як побудувати альтанку своїми руками

Як побудувати альтанку своїми руками
Для багатьох власників заміських будинків і котеджів не менш важливим є облаштування зони відпочинку. Альтанка стане оптимальним варіантом. По-перше, така конструкція не займе багато місця, по-друге, прикрасить внутрішній двір, і, по-третє, забезпечить домочадцям і їх гостям комфортний відпочинок в теплу пору року. Щоб всі ці фактори ідеально поєднувалися між собою, необхідно ретельно спланувати будівництво альтанки своїми руками з урахуванням її функціональності та естетичності.

Перед будівництвом альтанки рекомендується зробити ескіз майбутньої конструкції. На плані повинні бути зазначені ключові моменти – розташування зони відпочинку, внутрішня організація простору, приблизна конструкція. Також важливо визначитися з матеріалами, з яких буде побудована альтанка, і місцем її зведення в залежності від особливостей рельєфу заміської ділянки.

У цій статті наведено приклади будівництва садової альтанки у двох варіантах – з використанням розбірних металевих конструкцій і традиційної деревини.

Зведення альтанки за допомогою металевих конструкцій
Приміром, потрібно побудувати альтанку площею 2х2 метри. Збірна конструкція включає в себе стандартні металеві профілі певного розміру, які з приходом холодів можна легко демонтувати. Основою конструкції служитиме металевий каркас, при його установці, як правило, використовуються болтові з’єднання або зварювання. Готовий каркас може бути обшитий звичайними пластиковими листами або обтягнутий зміцненою поліетиленовою плівкою.

Обрана металоконструкція альтанки повинна включати в себе наступні елементи:

каркас, головними складовими якого є нижній і верхній рамний пояс;
жорсткі вертикальні стійки;
каркас для облаштування покрівлі.