Секрети прикраси ділянки: декоративна мульча, щебінь, мармурова крихта

Прикраса дачного, прибудинкової або паркової ділянки завжди передбачає використання декоративних елементів природного або штучного походження. Найбільш популярним дизайнерським напрямком в ландшафтному дизайні є декоративний відсів. Завдяки існуванню безлічі видів відсівних декоративних матеріалів значно спрощується рішення таких задач, як: створення садових доріжок, оформлення пристовбурних кіл дерев і чагарників, зонування та декорування квіткових клумб, прикраса альпійських гірок та рокаріїв, створення японського саду і сухих струмочків, запобігання проростання бур’янів і збереження вологи в грунті.
Спираючись на природне бажання створювати навколо себе красу і затишок, багато власників ділянок прикрашають територію своїх домоволодінь, облаштовуючи клумби і газони саме за допомогою відсівного матеріалу. Найпопулярнішими видами декоративних відсівів є: мульча, гравій, щебінь , керамзит і мармурова крихта. Різноманітність сипучих матеріалів дозволяє майстрам і любителям створювати справжні ландшафтні шедеври, незалежно від площі та геометрії робочої території.

Що являють собою декоративні відсіви?
Декоративий відсів є природним сипучим матеріалом, використовуваним для мульчування грунту з метою прикраси і облагороджування ділянки. Крім декоративної функції, мульча, щебінь, мармурова крихта і інші сипучі матеріали виконують також функції по:

збагаченню грунту;
полегшення боротьби з бур’янами;
зменшення втрат вологи з ґрунту;
запобігання перегріву прикореневого зон садових насаджень.