Монтаж опалення

Основне завдання системи опалення полягає в компенсації тепловтрат і підтримці оптимальної температури в приміщенні, яка потрібна для здійснення виробничого процесу або комфортного перебування людини. Монтаж опалення львів ціни включає установку і підключення котла, прокладку труб, установку кріпильних деталей і інших елементів системи, пуско-налагоджувальні роботи. Складність монтажних робіт залежить від типу приміщення — житлове або виробниче, а також типу опалювальної системи.

Види систем опалення та особливості їх монтажу

Прокладка опалення виконується як для однієї будівлі, так і для декількох споруд. Для однієї будівлі монтуються автономні системи обігріву, а для кількох — центральні, які виробляють тепло в окремих теплових центрах і поставляють його за допомогою теплоносіїв в опалювальні приміщення. За способом транспортування тепла системи опалення діляться на такі типи:

Монтаж водяного опалення

Рідинні. Складаються з котла, циркуляційного замкнутого контуру і радіаторів / конвекторів. Транспортувальником тепла служить вода.

Повітряні. Теплоносієм в цій системі є повітря. Застосовується для приватних і промислових споруд.

Парові. Теплоносій — водяна пара. Парове опалення згідно СНиП застосовується тільки для промислових будівель.

Комбіновані. Є надійним опалювальну систему з декількома джерелами тепла для безперебійної роботи.
Будівництво опалення починається з підбору і монтажу джерела тепла — опалювального котла.

Залежно від виду палива котли ділять на такі типи:

Твердопаливні. Для нагріву використовують торф, вугілля, тирса, дрова, тріски, лушпиння соняшника, паливні пелети (гранули), тверді органічні відходи.
Рідинні. Працюють на дизельному, мазутному паливі.
Газові. Працюють на природному і зрідженому газі. Установка газового котла з одним контуром забезпечує обігрів приміщення, з двома — одночасно і подачу гарячої води.
Електричні. Застосовуються в якості альтернативного джерела тепла. Встановлюються переважно в невеликих приміщеннях — приватних будинках, дачах.
Комбіновані. Такі котли працюють на різних енергоносіях і здатні забезпечити енергонезалежність.

Опалення під ключ найчастіше виконується з променевої системі, яка дозволяє виключити зайві тепловтрати, підвищує ефективність роботи системи і якість опалення. Така система добре підходить для будівель з двома і більше поверхами, багатоквартирних будинків, споруд з безліччю приміщень. При заміні опалення на променеву систему її елементи закладаються в цементну стяжку.