Облаштування доріжок на дачі своїми руками

Доріжка на дачі – важливий елемент загального ландшафту ділянки. При її укладанні можна використовувати найрізноманітніші матеріали – від натурального каменю до дерева або пластику. Головне, щоб доріжка відповідала не тільки загальному стилю дачної ділянки, але й індивідуальним уподобанням його власників.

Садова доріжка в ландшафтному дизайні

Для здійснення заповітної мрії краще попередньо ознайомитися з можливими варіантами облаштування дачних доріжок і вибрати найбільш оптимальний з них, як за методом викладки, так і щодо вартості витратних матеріалів. Отже, розглянемо кілька видів доріжок для дачі.

Доріжки, вимощені каменем
Дорожки на дачном участке, выстроенные из камня, будут смотреться особенно эффектно и живописно именно за счет природности материала. Неровная форма отдельных валунов позволяет выстроить их таким образом, чтобы подчеркнуть оригинальность тропинки в любом ландшафтно-дизайнерском стиле.

Для облаштування доріжок на дачі з натурального каменю рекомендований певний план дій:

Здійснити розрахунок обсягу необхідних матеріалів – це можна зробити, розташувавши камені на певний відрізок майбутньої доріжки.
Підготувати основу доріжки, засипавши її піском для створення своєрідної подушки для каменів.
Обробити перед укладанням камені, щоб забезпечити їх вдале стикування. Для цього рекомендується використовувати потужні інструменти, що дозволяють ідеально згладити будь-які нерівності каменю. Оброблені камені потрібно укладати так, щоб в результаті вийшла єдина композиція.
Закрити шви між каменями з метою запобігання в подальшому проростання між окремими елементами кам’яної кладки різної рослинності. Для закладення можна використовувати звичайну піщано-цементну суміш. За бажанням господаря дачі шви можна залишити в первозданному вигляді, такий дизайнерський прийом забезпечить садовій доріжці природність.