Види підлогових покриттів для тераси

Щоб тераса довго зберігала свій первозданний вигляд і не вимагала частого ремонту, потрібно звернути увагу на якість будівельного матеріалу, захист від впливу атмосферних явищ. Особливо це стосується покриття підлоги прибудови.

Тут не застосовуються звичайні матеріали, які широко використовуються для внутрішніх підлог. Підбираючи вид покриття, слід враховувати його стильову сумісність із основною будівлею, іншими прибудовами, особливостями місцевого клімату, прогнозованим функціональним навантаженням споруди.

Розглянемо варіанти покриття для підлоги для терас і відкритих веранд.

1. Дерево.
Дерев’яна підлога – це гарантія тепла та затишку. Але це і найбільш схильний до впливу навколишнього середовища матеріал. Однак, завдяки розробкам хіміків, в даний час ринок має у своєму розпорядженні різні засоби хімічного надійного та довготривалого захисту деревини від гниття та руйнування під впливом вологи, грибків, жучків та інших шкідників.

Для виготовлення вологостійкого покриття підлоги частіше використовують деревину кедра, модрини, ялини, сосни. Фахівці рекомендують попередньо зробити настил із брусків, що захистить дерево від надмірної вологості. При виборі матеріалу віддайте перевагу дошкам, що мають рифлену поверхню, що запобігатиме ковзанню по мокрому покриттю під час дощу.

2. Плитка.
Сучасний ринок пропонує величезний вибір плиток для покриття для підлоги, що відрізняються міцністю, стійкістю до температурних перепадів, з неслизькою поверхнею. Укладати плитки на терасі рекомендується на фундамент або бетонну основу, і використовувати спеціальний розчин.

3. Бетон, асфальт.
Це найбільш бюджетний варіант покриття для підлоги на терасі. Але якщо його вдало оформити, то він може виглядати дуже цікаво та оригінально.

4. Камінь, камінь.
Підлога тераси кам’яного будинку, виконана з каменю або каменю, виглядає чудово, особливо, у поєднанні з провідними через сад доріжками з цього ж матеріалу. Таке покриття довговічне, надійне та не слизьке.

5. Граніт.
Термін служби гранітної підлоги практично не обмежений. Він виглядає дуже презентабельно, особливо якщо використаний кольоровий граніт або в поєднанні з іншим. (сірий, блакитний, рожевий). Головний мінус граніту – його ціна.

6. Штучний бетон.
Це найбільш популярний вид покриття для терас. Його головні переваги:
– відносно дешевий,
– Міцний,
– не вимагає особливого догляду,
– простий у укладанні,
– Різноманітність декоративного оформлення дозволяє створити оригінальний малюнок.
Штучний бетон для покриття випускається у вигляді великих і маленьких плиток з малюнком, що імітує різні матеріали. Щоб уникнути появи моху та водоростей на покритті рекомендується просочити матеріал підлогою спеціальними складами.

7. Клінкерна цегла.
Гарно виглядає тераса, підлога якої виконана з клінкерної цегли, будівельного матеріалу з обпаленої глини з необмеженим терміном служби. Причому з часом він набуває навіть благороднішого вигляду, т.к. на його поверхні утворюється патина. Можна використовувати штучно зістарену клінкерну цеглу і укласти її ялинкою або орнаментом “під старовину”.

Виходячи із зовнішнього вигляду домобудівництва та тераси, використаних при будівництві матеріалів, слід вибирати і вид терасного покриття для підлоги. Причому може бути збірним, комбінованим, що надасть йому неповторний вигляд. При влаштуванні покриття для підлоги необхідно виконання всіх рекомендацій щодо укладання, захисту від зовнішніх впливів і догляду.