Види гумових підлогових покриттів

Взагалі, гума – чудовий матеріал для творчості. Креативна свобода, яку надають покриття для підлоги з гуми, безмежна завдяки широкому спектру матеріалів: покриття можуть бути гладкими, з опуклим малюнком, з рельєфною поверхнею.

Можна сміливо стверджувати, що гумові покриття – досить перспективний сегмент ринку. Сфера їх застосування дуже широка: резиноасфальтові дорожні покриття, залізничні переїзди, трамвайні колії, тротуарна плитка, формові гумові вироби для сільського господарства (мати та плити для тваринницьких ферм) і, звичайно, покриття для промислових підлог, спортивних та дитячих майданчиків.

Потенціал сектору величезний, але сьогодні попит перевищує пропозицію. І тому сьогодні визначальну роль у розвитку вітчизняного ринку гумових покриттів для підлоги відіграють новітні розробки науково-дослідних і конструкторських бюро.

Нові технології – двигун прогресу
Широкі перспективи відкрилися перед виробниками матеріалів із гумової крихти із впровадженням інноваційної технології, запропонованої російськими вченими групи. Йдеться про вибухоциркуляційну технологію переробки автопокришок. Технологія заснована на способі вибухоциркуляційного подрібнення старих автомобільних покришок, які охолоджуються попередньо до -70 °С. Після такого процесу виходить суміш містить гумову крихту і частинки текстильного та металевого корду.

Так як дезінтеграція та подрібнення покришок відбувається за рахунок внутрішньої енергії вибухової речовини, собівартість кінцевого продукту значно нижча за собівартість продукту, отриманого будь-якою іншою технологією переробки, які є сьогодні на російському ринку. Вибух викликає подрібнюючу дію, яка виконує одночасно роль ріжучого інструменту та енергоносія, тому зупинки технологічної лінії для заміни інструменту немає. Можливе подрібнення великогабаритних покришок кар’єрних самоскидів (діаметр до 4 м), тоді як у світовій практиці немає ефективного способу подрібнення таких покришок.

Технологія вибухоциркуляційного подрібнення старих автомобільних покришок
Звичайно, одне зі складових успіху гумових покриттів та виробів – це якість гумової крихти. А “вибухова” технологія дозволяє зберегти у гумової крихти всі фізичні властивості.

В основу цього дослідження покладено постулат про те, що кольорові покриття для підлоги з каучуку і полівінілхлориду впливають на підвищення якісного рівня приміщень, особливо інтер’єрів громадських будівель. Основним завданням стала розробка кольорової гами покриттів, залежно від призначення приміщень. В результаті тривалих психофізіологічних досліджень народився абсолютно новий підхід до ринку підлогових покриттів, і були запропоновані палітри кольорів підлогових покриттів для закладів охорони здоров’я, освіти, офісних інтер’єрів, а також підприємств комерційної сфери (магазини, ринки, торгові центри).

Легкоатлетичний трек Mondotrack FTX
Легкоатлетичний трек нового покоління Mondotrack FTX розроблявся з урахуванням найновіших досягнень спортивної фізіології в галузі дослідження біомеханіки стопи бігуна. Дослідження проводили на устаткуванні фірми OttoJump з використанням методики Microgate. Була повністю видозмінена структура підтримуючого шару покриття та поверхні доріжки, що зробило її більш еластичною та підвищило її реактивні властивості. За рахунок несиметричного, нерегулярного малюнка робочої поверхні значно покращилося зчеплення між покриттям та шипами взуття легкоатлетів за рахунок збільшення плями контакту, а також дренажні властивості покриття – водовідвідні канали поверхні повністю усунули небезпеку утворення калюж на поверхні доріжки, забезпечивши її безпечне використання за будь-яких погодних умов.

Нарочита регулярність поверхні, що здається, – насправді тонко продуманий дизайнерський хід. На відміну від регулярного, повторюваного хаотичний малюнок не набридає і не викликає у спортсменів негативних емоцій.

Асортименти однотонних зразків Altro Nuvola нещодавно був поповнений варіантами з вкрапленнями іншого кольору на однотонному тлі, – це колекція Сumulus. Покриття Altro Nuvola Сumulus підходять для освітніх закладів, оскільки вони значно зменшують ризик падіння дітей та травм.

Покриття Altro Nuvola
Altro Nuvola Stratus – багатобарвна плитка з класичною безпечною “кнопковою” поверхнею, призначена для місць великого скупчення людей, наприклад, в аеропортах, вокзалах, виробничих підприємствах, великих торгово-розважальних комплексах.

Спортивна лінія Altro представлена ​​гладкими однотонними рулонними покриттями Altro Nuvola Sport R 30/40/60, товщиною 3, 4 і 6 мм та Altro Nuvola Sport HG 95 – особливо міцною багатобарвною плиткою з рельєфною поверхнею, що має вкраплення з різнокольорових чіпсів. Вона має товсту рифлену підкладку і може укладатися на підготовлену чорнову підлогу без клею та проварювання швів.