Підлогове покриття з фанери

Фінішна підлога із фанери виглядає красиво. Він не холодний, досить міцний та довговічний. Товщина фанерного листа має бути не менше 10 мм, а лицьова поверхня – чистою та рівною.

1. Підготовка поверхні підлоги.
Підстава підлоги під фанерне фінішне покриття необхідно вирівняти, очистити і покрити матеріалом, що вологоізолює.

2. Підготовка фанери.
Відповідно до задуманого малюнка підлоги необхідно нарізати деталі з листа фанери. Для розпилювання використовуються ножівка або дискова електропилка з дрібними зубами. Напрямок руху ножівки має бути з лицьового боку листа до нижньої, щоб не утворювалися рвані краї. Швидкість обертання диска електропили має бути майже мінімальною.

3. Укладання фанери.
При розкладці листів фанери потрібно прагнути мінімальної кількості стикувальних швів, особливо на відкритих ділянках підлоги в центрі приміщення. Якщо фанерні деталі невеликі, велику кількість стиків можна використовувати для створення декоративного малюнка, надаючи кожній деталі свій колір або маскуючи лінію шва малюнком і орнаментом. Перед укладанням фанерних листів основа обробляється мастикою або меблевим клеєм. Покладені деталі прибивають алюмінієвими цвяхами, утоплюючи їх капелюшки “заподлицо”.

4. Оздоблення фанерної підлоги.
Меблевим лаком НЦ, розбавленим розчинником у рівних частинах, покривається вся підлога за допомогою валика. Коли перший шар лаку висохне, розпочинають створення задуманого малюнка на поверхні підлоги кольоровими лаками за допомогою трафаретів, фарбопульта або кисті. Під час створення малюнків рекомендується використовувати кольорові лаки на основі нітроцелюлози. Потім в три шари наноситься паркетний лак, що захищає малюнок і фанеру.

5. Фінішне лакове покриття.
Після повного висихання нанесеного малюнка підлога покривається захисним шаром паркетного лаку в три шари.