Чи вигідно будувати будинок під ключ?

Часто людина, яка будує заміський будинок, помилково вдається до послуг спеціалістів з оздоблення будинку. Це рішення сміливо можна назвати помилковим. У цьому варіанті правильніше рішення – це будівництво під ключ. Суть будівництва такого будинку в тому, що проводитиметься не тільки будівництво будинку, а й проводитиметься всі комунікації та оздоблювальні роботи. Це вигідно для споживача, адже всі роботи відбуваються швидко і після підписання акта виконаних робіт людина може заходити в будинок і жити вже того дня.

У чому особливість будівництва будинку під ключ?

Перший плюс – це те, що господар будинку може самостійно вибрати забудовника. Забудовники пропонують своїм клієнтам вже готові рішення будівництва та оздоблювальних робіт. Таким чином можна отримати комфортне житло на власний смак.

В деяких випадках буде правильним звернути увагу на швидкобудуюємі модульні будівлі, адже такий спосіб будівництва дозволяє запускати об’єкти в дуже стислі терміни. При цьому будівлі не поступаються комфортністю та функціональністю капітальній будові.

Які етапи будівництва будинку:
– Планування будинку;
– Кошторис проекту;
– підготувати ґрунт до заливання фундаменту;
– Будівництво самого будинку;
– Етап оздоблювальних матеріалів.

Насамперед виконавець цікавиться у замовника, чи все сподобалося в проекті. Тільки так можна все прорахувати. Також потрібно пропускати етап дослідження грунту. Далі територія огороджується, виконавці позбавляють територію від бур’янів та вирівнюють територію.

Усі етапи детально обговорюватимуться з клієнтом. Тільки так можна гарантувати високу якість проекту. Для гарантії добре виконаних робіт, замовник повинен регулярно та без попередження заявлятись на проект для ревізії. Також спочатку потрібно контролювати закупівлі матеріалів. Часто виконавці роблять націнку і таким чином виконавець переплачує гроші. Якщо є можливість, краще самостійно проводити закупівлю. Краще купувати товари в маленьких магазинах на околиці міста. Вони, на відміну від мережевих гіпермаркетів у центрі міста, не витрачають гроші на рекламу та менше платять орендну плату.

Також потрібно з відповідальністю поставитися до вибору виконавців. Звичайно, людині, яка не знає, дуже складно зрозуміти, наскільки компетентний виконавець. Але є деякі хитрощі. Наприклад, такі етапи, як водовідведення та проведення електрики, можуть вивчатися лише після аналізу території. Навіть найдосвідченіший фахівець без перевірки одразу в офісі не може сказати точну вартість цих етапів. Ще один хороший варіант – це попросити виконавця скласти кошторис та піти до незалежного фахівця для перевірки. Заплатити за це доведеться не більше 500-1000 рублів, але надалі можна заощадити не один десяток тисяч.