Часті помилки при ремонті квартири та будинку

Ремонт – це часто трудомісткий процес, виконуючи який необхідно враховувати безліч аспектів. Часто, коли роблять ремонт квартир, люди роблять помилки, які зрештою призводять до прикрих наслідків. Через подібні помилки може виникнути необхідність заново робити всю роботу. Ми зібрали поради, які допоможуть вам уникнути помилок та виконати ремонт якісно.

Перепланування квартири
Подібний процес є дуже відповідальним. Перепланування квартири передбачає знесення стін та, можливо, зведення нових. Незалежно від складності роботи, необхідно підготувати проект, в якому буде вказана вся інформація щодо стін, що зводяться, зведених перекриттів.
Крім того, проект необхідно затвердити у проектно-інвентаризаційному бюро. Затвердження передбачає подання пакета документів. Тому перед переплануванням обов’язково потрібно зібрати ці документи та пройти процедуру затвердження – без цього роботи будуть незаконними.

Якщо ви не впевнені в тому, що виконаєте роботи грамотно, краще доручіть справу фахівцеві. При знесення стіни можна зачепити комунікації або несучі конструкції, що призведе до плачевних наслідків.

Електрика
Заміна проводки також потребує окремого проекту електромонтажних робіт. У ньому повинні бути відображені всі заплановані розетки, вимикачі та світильники. Складати його потрібно тоді, коли буде продумано розташування меблів у кімнаті. Тоді розетки будуть на зручній висоті та у потрібному місці.

Поєднання кімнат

Багато людей з роздільним санвузлом з часом приходять до висновку, що об’єднання ванної та туалету – це гарна ідея. Насправді ця ідея хороша тільки тоді, коли в будинку є другий туалет. Об’єднаний санвузол буде зручним за умови, що у квартирі проживає лише одна людина. Якщо ж домочадців більше, то таке рішення спричинить постійний дискомфорт.

Також сумнівним виглядає і поєднання кухні з вітальнею. Зменшення кількості кімнат веде до того, що мешканцям просто нема де усамітнитися. Тому подібне рішення буде доречним лише в тих випадках, коли кожен із мешканців має окрему кімнату з хорошими дверима.

Ванна та туалет
При ремонті у ванній та туалеті не варто намагатися заощадити на матеріалах. Якщо ви розщедритесь і купите якісну сантехніку, то вона служитиме довго і не турбуватиме вас всякими несподіванками на кшталт течій. Відповідно, знизиться ризик та затоплення сусідів.

Плитку потрібно укладати лише тоді, коли роботу зі зміни комунікацій буде завершено. Крім того, бажано при покупці замовити трохи більший її обсяг, ніж потрібно для повного покриття. Це потрібно для того, щоб можна було провести локальну заміну навіть тоді, коли таку плитку вже знімуть із виробництва.

Організація простору
Для того, щоб після ремонту у вас не виникло проблем із розміщенням речей, рекомендується відразу виділити місце під вбиральню або шафу. При цьому, вбиральня є більш практичним варіантом. Вона має площу, достатню для того, щоб скласти одяг та взуття всієї родини, а також техніку, що використовується час від часу. Для власного комфорту рекомендується заздалегідь продумати освітлення в вбиральні.
Поради фахівців при ремонті:

Не варто стелити на кухню паркет чи ламінат – вони швидко зіпсуються через умови експлуатації.
Дуже практичним рішенням буде встановлення розетки із захистом від води у ванній кімнаті. За допомогою неї можна буде користуватися бритвою, феном та іншим приладдям прямо у ванній кімнаті.
При плануванні покриттів, враховуйте, що для плитки потрібно, щоб підлога була нижче на 3 або 3,5 см нижче від загального рівня.
Не використовуйте світлу затирку для підлоги. Це призводить до швидкого забруднення.
Якщо вам важлива довговічність, то віддайте перевагу натяжним стелям для ванної кімнати та туалету.
У спальні для створення додаткового затишку відмінним рішенням будуть димери.
Витяжку краще оснастити закритим коробом.
Не забудьте про висновки для телевізійного кабелю та кабелю для Інтернету. Рекомендується залишати висновки для обох кабелів незалежно від того, чи ви ними користуєтеся.
Електрика має йти через кілька перемикачів. Тож якщо якась техніка виб’є пробки, електрика в будинку залишиться.
Не забудьте оснастити кухню достатньою кількістю розеток.
Варто зауважити, що при ремонті є дуже багато специфічних питань та аспектів, які варто врахувати. Тому братися за виконання робіт потрібно лише тоді, коли ви повністю впевнені, що все передбачили. Якщо ж такої впевненості немає – краще довіртеся професіоналам.